Pratik Bitki Bakımı Önerileri

Adana’da Satılık Lüks Evlerin Adresi Handan Karay İnşaat’tan Pratik Bitki Bakımı Önerileri

Evler beton duvarlar ve mobilyalardan oluşan mekânlar değildir. O binaları bir yaşam alanına dönüştüren çok sayıda ayrıntı vardır. Bunlardan biri de bitkiler. Evimizin ve bahçemizin her köşesini renklendiren bitkiler, dekoratif bir ögenin ötesinde önem taşır. Ancak bitkilerin güzel görünümünün yanında bir hayli zor, emek ve bilgi isteyen bakımları söz konusudur. Kimi zaman hava koşulları, kimi zaman sulama yöntemlerinde uygulanan hatalar sonucu bitkilerimizin çürüdüğünü ya da solduğunu görürüz. Konut projelerinde sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarını da gözeterek hareket eden geleceğin mimarı Handan Karay İnşaat’tan bitkilerinizin bakımı için birbirinden pratik öneriler bu yazıda…

Bitkinizin Kökleri ve Gövdeleri Toprağın Dışına Çıkıyorsa

Bitkilerimizin yapraklarına ve çiçeklerine gösterdiğimiz ilgiyi köklerinden esirgemememiz gerekir. Eğer bitkimizin kökleri toprağın dışına taşmışsa bu bitki kökünün toprak içerisinden beslenemediği ve yüzeye çıkarak besin aradığı anlamına gelir. İçi su ile doldurulmuş bir serum torbasını bitkinize bağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Bitkinizin Yeni Çıkan Yaprakları İçe Doğru Kapanıyorsa

Bitki yetiştirirken belki de en keyifli anlardan biri yeni çıkan minik yaprakların büyümesini seyretmektir. Ancak bazı bitkilerin bulundukları hava koşullarından ötürü yeni çıkan yaprakları büyümek yerine içe doğru katlanma eğilimine gerekir. En çok kuru havalarda rastlanan bu problem hava nemlendiricisi kullanılarak kolayca çözülebilir.

Yeni Çıkan Yapraklar Büyümüyorsa

Eğer geniş yapraklı bir bitkiniz varsa ve yeni çıkan yapraklar gerektiği gibi büyümeyip küçük kalıyorsa, bu durum bitkinizin yeterince ışık, besin veya su ile beslenemediğinin habercisi olabilir. Bu durumda daha iyi güneş göreceği bir yere almak veya sentetik bitki yetiştirme ışıkları kullanmak sorununuzu çözecektir.

Bitkinizin Yapraklarında Çatlama Gözleniyorsa

Yapraklardaki çatlamanın nedeni susuzluk veya maruz kaldığı rüzgâr olabilir. Bu gibi sorunlarla başa çıkabilmek için doğru gübreyi bulmalı ve onu kullanmalısınız. Bu sayede bitkinizin kaybettiği besin değerlerine yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Bitkiler Sararıyorsa

Bir bitkinin gün ışığına erişemeyen kısımları varsa bu bölgenin kolayca sarardığını görürsünüz. Bu gibi bir sorunla karşılaştığınızda tek yapmanız gereken onu güneş ışığıyla daha çok bir araya getirmektir. Eğer her yanı yeterince güneş ışığı alıyorsa sararması da bir hayli zor olacaktır.

Bitkilerinize Uygun Saksılar Bulun

Saksı seçiminizi bitkinin türüne ve sulama alışkanlıklarınıza göre yapmalısınız. Örneğin bol su kullanıyorsanız seramik saksılar kullanmalı ya da bitkinin köklerinin en derinine kadar suyla beslenmesini istiyorsanız da plastik saksı kullanmalısınız.

Bitkilerinizde Böceklerle Karşılaşıyorsanız

Özellikle evcil bitkileri hedefleyen böcek türleri vardır. Bu tür böcekler, örümcekler veya bitler yumuşak gövdeli haşerelerdir. Kolayca bulabileceğiniz böcek öldürücü spreyler bitkinizi onlardan kurtarmanıza yeterli olacaktır. Bir pamuk yardımıyla sürebileceğiniz alkol de sizi bu haşerelerden kurtarabilir.

Saksınız Üzerinde Yer Alan Delikleri Ara Sıra Açmayı Unutmayın

Toprağın içerisinde sıkışan ve zamanla boğulan bitki kökünü rahatlatmak ve toprağa nefes aldırmak için harika bir çözümdür.

Geleceğin mimarisinde yerinizi almak, eviniz için dekorasyon ve bakım önerileri almak için yarının mimarı Handan Karay İnşaat’ın web sitesini takip edebilirsiniz…


Sosyal Medyada Paylaş

Copyright © 2024 HANDAN KARAY İNŞAAT. Tüm Hakları Saklıdır.

<