2022 Salon Dekorasyon Trendi

2022 Salon Dekorasyon Trendi

Evlerimizin dışarıya bakan yüzü genelde salonlardır. Misafirlerimizi salonda ağırlar, bütün ikramlarımızı salonda yaparız. Dolayısıyla salonun temizliğinden dekorasyonuna kadar çoğu unsura özellikle dikkat ederiz. Salondaki eşyaların yeni ve modaya uygun olmasına önem gösteririz. Peki 2022 salon trendlerinin neler getirdiğini biliyor muydunuz? Handan Karay İnşaat olarak bugün sizlerle 2022 salon dekorasyon trendinin nabzını tutuyoruz.

Doğal ve Yuvarlak Hatlı Eşyalar

İnsanların her geçen gün geçmişe ve doğaya olan özlemi artıyor. Dolayısıyla doğadan ilham alan çizgileri ve geçmişe ait esintileri hayatlarının merkezine koymaya başladılar. Yeni trendde de bu kendini gösteriyor. Doğal malzemelerden yapılmış yuvarlak hatlı mobilya ve eşyalar bu sene salonlarda sıkça kendini gösterecek.

Sade ve Fonksiyonel Eşyalar

Pandeminin insanlar üzerindeki en büyük etkilerinden biri kalabalıklardan uzaklaşma ve sade bir yaşam oldu. İnsanlar aylarca evlerine kapanmak zorunda kaldı. Dolayısıyla evler aynı zamanda işyeri haline geldi. Bu durum yeni trendde de yansıdı. Artık yemek masaları ailecek etrafında toplanım keyifle yemek yediğimiz eşyalar olmaktan çıktı, aynı zamanda işlerimizi yürüttüğümüz çalışma masası haline de geldi. Artık eşyalar çok fonksiyonlu halde kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla yeni eşya alırken sade ve çok kullanışlı fonksiyonel eşyalar ön plana çıkıyor.

Sıcak Tonlar Öne Çıkıyor

Evlerimiz, günümüzde dışarının karmaşasından uzaklaşıp huzur bulduğumuz sığınaklar haline geldi. Evlerimiz, dışarıdaki ruhsuz ve soğuk ilişkilerden kurtulup nefes aldığımız, sıcaklığına sığındığımız yaşam alanlarımız. Dolayısıyla evlerimizin ferah ve sıcak bir ortam sunması için mobilya tercihinden tercih edilen renklere kadar önemli oldu. Mobilyalarımız, perde seçimimiz, döşemelik kumaşların ve duvarların rengi evimize aradığımız sıcaklığı katacaktır. Bunun için de doğal tonları tercih edebilirsiniz.

Modern-Retro Tarz Birleşiyor

Yaş ve zaman ilerledikçe insanlar geçmişe, gençliğine özlem duyar. Bunun yansıması da evlerimizde geçmişi yansıtan Retro tarzı mobilyalardır. 2022 dekorasyonunda ise modern tarzın içerisine geçirilmiş Retro dokunuşlar göreceğiz. Sizler de yeni eşya alacaksanız Retro dokunuşlara dikkat ederseniz daha şık salonlarınız olacaktır.

Doğal Dokunuşlar Öne Çıkıyor

Karmaşıklaşan stres dolu yaşam ve özellikle de pandemi insanların doğaya olan özlemini bir kat daha artırdı. Öyle ki insanlar ev alırken şehir yaşamından uzak villalara yöneldiler. Sizler de evlerinize doğal yaşamı getirmek istiyorsanız küçük doğal dokunuşlar yapabilirsiniz. Bunun için de doğal ışıktan daha çok faydalanmak için pencerelerinizi büyültebilir, evimizin çeşitli köşelerine canlı bitkiler koyarak doğayı evimize yansıtabiliriz.

Yaşanmışlık Hissi

Evlerimizin sıcak bir hava bulabilmesinde en önemli etkenlerden biri de yaşanmışlık hissidir. Eve girdiğimizde tercih edilen eşyalardan eşyaların kullanış şekline kadar küçük nüanslar evlerinize yaşanmışlık hissi katacaktır.

Yenileyip Dönüştürme

Günümüzde dekorasyonda yeni alınmış eşyalardan ziyade yenilenmiş, dönüşüm yapılmış öğeler öne çıkıyor. Elinizde bulunan eşyaları küçük dokunuşlarla daha şık hale getirip salonunuzun en güzel noktasında dekorasyon malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Böylece hem cebiniz zarar etmez hem de eski eşyalarınızı dönüşüme sokarak daha şık eşyalar elde ederseniz.

Eski Sandalyelerinizi Değerlendirin

2022’in sandalye trendlerinde ise eskiler öne çıkıyor. Eski sandalyelerinizi elden geçirip kullanarak evinizde daha Retro bir hava elde edebilirsiniz. Böylece hem cebiniz zarar etmez hem de evinize geçmişten şık bir esinti elde edebilirsiniz.


Sosyal Medyada Paylaş

Copyright © 2024 HANDAN KARAY İNŞAAT. Tüm Hakları Saklıdır.

<